ERESC

Curs de cuina de tardor 2016 [FINALITZAT]

A l'ERESC tornem amb els cursos de cuina per a persones aficionades dintre de l'espai "Passió per la cuina". Aquesta edició de tardor-nadal 2016 es compon de 8 sessions on a més de descubir els productes de temporada ens endinsem a les cuines del món.

 

A l'ERESC tornem amb els cursos de cuina per a persones aficionades dintre de l'espai "Passió per la cuina". Aquesta edició de tardor-nadal 2016 es compon de 8 sessions on a més de descubir els productes de temporada ens endinsem a les cuines del món.

dijous 6 d’octubre: superfoods

Tothom en parla de les propietats nutricionals dels superaliments, molts d’ells formen part de la dieta mediterrània com oli d’oliva, però, n’hi a que encara són uns desconeguts. Les algues, la quinoa, la cúrcuma, el gingebre, el cacau, la canyella etc. En aquesta sessió aprendrem a manipular i cuinar unes receptes senzilles amb els super aliments.

dijous 13 D’OCTUBRE: cuinar AMB MANTEGA

La mantega ha estat sempre senyalada com un producte poc saludable, uns darrers estudis fets al Regne Unit desmunten aquesta teoria, els greixos s’han de consumir amb molta moderació. En aquesta sessió elaborem mantegues compostes que ajuden a potenciar el sabors d’altres aliments.

dijous 20 D’OCTUBRE: HORTALISSES DE TARDOR

Carbassa, espinacs, carxofes i bolets son algunes de les verdures i hortalisses que ens trobem a les parades del mercats per aquestes dates. El seu estat qualitatiu és òptim i són ideals per fer plats representatius de la cuina de tardor. Elaborem receptes amb algunes d’elles.

dijous 27 D’OCTUBRE: SABORS DEL MóN

En aquesta sessió elaborarem una Pastela. Recepta que pertany a la gastronomia del Marroc. Consisteix en l’elaboració d’un dolç embolcallat amb una pasta fina farcida amb carn, espècies i fruits secs.

dijous 10 DE NOVEMBRE:  PULLED PORK

La carn que és tendència a les fires on solen assistir els Food trucks, cuines instal·lades dins de furgonetes on es venen menjars. Es fa uns sandvitxos amb el pulled pork que són tot un èxit, fet que ha provocat que molts establiments de restauració hagin decidit incloure’l dins la seva oferta.

El pulled pork consisteix en una carn de porc, cuita a baixa temperatura amb un toc de fum o barbacoa. Desprès s’esqueixa amb els dits fent petits filaments.

dijous 17 DE NOVEMBRE: SABORS DEL MÓN

Sessió dedicada a la cuina del Japó. Aprendrem a fer un brou dashí, brou bàsic a la gastronomia nipona i amb el què farem una sopa de miso. La sopa de miso l’acompanyarem amb un tataki de salmó.

dijous 24 DE NOVEMBRE: DUMPLINGS  O PA AL VAPOR

Els dumplings són uns panets que es couen al vapor, es poden menjar calents o freds, també es poden fregir i farcir amb tot tipus de ingredients dolços i salats

dijous 1 DESEMBRE: FARCIR PER NADALS

Les carns farcides son pròpies de la cuina nadalenca, el tall rodó de vedella, el xai i sobretot els pollastres, capons, pulardes i gall d’indi són imprescindibles en una bona taula de Nadal. Però, també hi ha peixos farcits, mariscs i calamars, i altres aliments. En aquesta sessió n’aprendrem a fer un farcit pel Nadal.

Preus, horari i lloc

6, 13,20 i 27 d’octubre i 10, 17, 24 de novembre i 1 de desembre de 17.30 a 19.30h a l’Escola Restauració Santa Coloma. 8 sessions: 160€

 

Full d'inscripció

Descarrega't el full d'inscripció.

INSCRIPCIÓ

Podria interessar-te...