ERESC

Cuina d'hivern 2017 [FINALITZAT]

Nou curs de cuina per a persones aficionades dintre de l'espai Passió per la Cuina de l'ERESC. Descobreix la cuina de temporada,  les cuines del món i els superaliments, entre d'altres.

T'ho perdràs? 

 

Sessions

[26/01] SUPERFOODS: En aquesta sessió farem servir uns cereals mil·lenaris, que en aquests darrers segles han anat minvant en les nostres cuines. El bulgur és un blat dur que després d’una cocció prèvia, es deixa assecar abans de trencar-lo en diferents mides, per servir-lo en calent o fred.

[02/02] CÍTRICS: La llimona, la taronja, l’aranja (groc o rosa), i la sanguina són els més coneguts. Ens introduirem en la cuina, la maceració i conserva fent servir els cítrics.

[09/02] LA PASTA A CASA NOSTRA: Les receptes centenàries dels plats de pasta a casa nostra, com els fideus a la cassola o els macarrons gratinats i fins i tot, els canelons de Sant Esteve, són alguns plats de pasta de sèmola de blat dur que utilitzem habitualment. Aquest dia li donarem un altre concepte més actualitzat i més sà de la cuina de diari.

[16/02] SABORS DEL MÓN: El sancocho, l’escudella i carn d’olla americana. Amb productes de l’América tropical, farem una sopa amb pollastre i les verdures i hortalisses de la regió per descobrir els sabors de l’América tropical.

[23/02] SESSIÓ DE DESCANS (Dijous de descans)

[02/03] CUINAR AMB CERVESA: En molts llocs del món es cuina amb cervesa sobretot al centre d’Europa. Avui farem un estofat de carn amb cervesa típica d’Alemània, bressol de les cerveses mes amargues d’Europa.

[09/03] LLOM FARCIT: Els flamenquins (cordovesos), el cordon-bleu (suís) o el llom amb prunes (anglès) són alguns farcits molt populars de la cuina europea. Utilitzarem aquestes receptes per fer unes coccions i tècniques per donar melositat al llom.

[16/03] BACALLÀ, UN PLAT DE QUARESMA: Farem unes propostes de plats típics de quaresma que tindran com a producte principal el bacallà. Amb receptes portugueses i extremenyes que són els reis del bacallà.

 [23/03] SABORS DEL MÓN: Aquest dijous farem la salsa yakitori i adaptarem alguns productes de la nostra cultura per incorporar aquesta salsa de soja fermentada, com a base culinària. Farem broquetes, estofats, woks i ho amanirem amb aquesta salsa agredolça.

Preus, horari i lloc

Des del 26 de gener al 23 de març de 17.30 a 19.30h a l’Escola Restauració Santa Coloma. 8 sessions: 160€ 

Full d'inscripció

Descarrega't el full d'inscripció.

INSCRIPCIÓ

Podria interessar-te...