ERESC

Cuina per a professionals 2019-2020

Nova edició del curs per a professionals de la restauració. Inscripcions obertes.

 

 

 

 [Full d'inscripció]

 

PROGRAMA DEL CURS

FORMACIÓ CONTÍNUA

Un dels principals objectius del curs és proporcionar a les persones assistents un reciclatge, però amb un enfoc més professional. La formació ajudarà a millorar i completar el seu perfil professional.

CONTINGUTS 

El programa del curs està dissenyat amb continguts específics relacionats amb la manipulació i conservació de productes, aplicació de tècnica culinària, bases de pastisseria i cultura gastronòmica en general. Estan programades 20 sessions, que són les següents:

22 D'OCTUBRE: Cerveses artesanes

29 D’OCTUBRE: Postres en got ràpids i versàtils

5 DE NOVEMBRE: La patata: patates d’olot, graten dauphinoise, patates Hasselback

12 DE NOVEMBRE: Sopes i cremes de tardor; crema de blat de moro i rossinyols, crema de castanyes

19 DE NOVEMBRE: Cuina de proximitat

14 DE GENER: La cuina de la carxofa

21 DE GENER: Brownie deconstruit

28 DE GENER: Dumplings amb pasta wantan i gyozas

4 DE FEBRER: Complements pels postres de restaurant ( teules, cruixents, sorres, xocolates)

11 DE FEBRER: Arrebossats i fregits

18 DE FEBRER: La cuina del Calçot

25 DE FEBRER: Olis aromatitzats i vinagretes

3 DE MARÇ: Temporada de peixos blaus (marmitako, tàrtars, marinats)

10 DE MARÇ: Wraps, entrepans saludables i divertits

17 DE MARÇ: Healthy Take Away (amanides nutricionalment completes i divertides

24 DE MARÇ: Bolets de primavera: múrgoles

31 DE MARÇ: Vins i caves

21 D’ABRIL: Salses per acompanyar plats de carn ( holandeses, maioneses, picades...)

28 D’ABRIL: Neuromàrqueting aplicat a l’oferta gastronòmica

5 DE MAIG: Tàrtars de temporada amb fruites i verdures

 

PREUS I HORARIS

  • Dimarts de 17.30 a 19.30h. Des del 22 d'octubre de 2019 fins al 5 de maig de 2020

  • PERSONAL ASSALARIAT: 250€*

  • PROFESSIONALS AUTÒNOMS: 150€ (subvencionat parcialment).

*Hi ha possibilitat de bonificar la formació. Consulteu-nos.

 

MONOGRÀFICS

PASTISSERIA DE RESTAURANT 

Dimecres: 6,13 i 20 de novembre 2019 

 

SESSIÓ 1 TARTES BÀSIQUES AL PLAT

 Brownie

·         Cheese cake

·         Carrot cake

Presentat en format postres al plat, individual i tarta

SESSIÓ 2 TARTALETES DE FRUITES D’HIVERN

·         Pinya asiàtica

·         Aranja amb espècies càlides

·         Peres “Bella Helena”

 Presentat en format postres al plat, individual i tarta


SESSIÓ 3 POSTRES AL PLAT AMB CONTRASTOS DE TEMPERATURA

·         Smoothies

·         Escumes gelades

·         Parfaits

 

 

ESCABETXOS: Dimecres 11,18 i 25 de març 2020 

SESSIÓ 1 AMB VINAGRES FÒRUM AUGUSTUS FÒRUM

·         Conèixer el procés d’elaboració del vinagre

·         Diferents tipus , maridatge i utilització a la cuina

 

SESSIÓ 2 ESCABETXOS SUAUS

·     Escabetx de musclos amb vinagre de cava

·         Guatlles amb vinagre de Chardonnay

 

SESSIÓ 3 ESCABETXOS TRADICIONALS

·         Sardines amb l’escabetx del Sent Soví

·         Verdures encurtides

 

 

LA CUINA DE LES TAPES: Dimecres 6,13 i 20 de maig 2020 

SESSIÓ 1 TAPES SALADES

·         Coca de sardines, cansalada i olivada

·         Blinis de mongeta de Santa Pau i botifarra de perol

·         “Bikini” de formatge de cabra i festucs

SESSIÓ 2 TAPES SALADES

·         Finguers de pollastre amb ají llimona

·         Cassoleta de tripa de bacallà amb cigrons

 

SESSIÓ 3 TAPES DOLCES

·         Mini Crep de cremós de xocolata amb gerds

·         Bombó líquid de xocolata blanca amb iogurt

 

 

 Dimecres, de 17.30 a 19.30. 60€ per monogràfic